احتمالا برای شما هم پیش آمده که با این سوال مواجه شده اید که به چه دلیل زندگی میکنیم و معنای زندگی چیست؟
همه ما در زندگی لحظاتی را داریم که خالی از انگیزهی لازم برای حرکت میباشیم و خود را پوچ و بی هدف میبینیم. همان لحظات است که از خود میپرسیم برای چه زنده هستیم و چرا نباید خودمان را بکشیم تا راحت شویم؟ اگر شما هم از این لحظات را در زندگی خود داشتهاید پس حتما نیاز به کمک دارید. اما چه یاری بهتر و دلسوزتر از کتاب. ما برای پاسخ به این سوال بنیادین و برای بهتر شدن حالمان سراغ کتاب درباره معنی زندگی ویل دورانت رفتیم.
در این مقاله سعی بر معرفی کتاب درباره معنی زندگی داریم چرا که با خواندن این کتاب میتوان پاسخهایی را برای سوالهای بنیادی که ذهنمان را درگیر کرده و احساس پوچی که بر ما غالب شده پیدا کرد. با خواندن این کتاب که متفاوت از حرفهای پیش پا افتاده و تکراری کتابهای روانشناسیست میتوانیم چراغ امید دلمان را روشن کنیم و با فراتر رفتن از محدوده امن خود، زندگیهایی توام با اصالت و هماهنگی و دلگرمی را در آغوش بگیریم!
کتاب درباره معنی زندگی اثری بسیار جذاب و خواندنی و صد البته مهم میباشد که توسط اندیشمند و مورخ بزرگ ویل دورانت تدوین شده است. ایده تدوین این کتاب از آنجا به ذهن ویل دورانت رسید که در یک عصر پاییزی که ویل مشغول جمع آوری برگهای حیاط خانهاش بود، مردی جوان نزد وی آمد و از او درباره معنی زندگانی سوال پرسید و از ویل دورانت خواست دلایلی به او بدهد تا خود را نکشد. در آن زمان ویل دورانت برای متقاعد کردن جوان معدود پاسخهایی به وی داد:
به او پیشنهاد کردم کاری برای خودش دست و پا کند، ولی او یکی داشت. گفتم غذای خوبی بخورد اما او گرسنه نبود. معلوم بود که دلیل های من تاثیری روی او نگذاشته و نمیدانم چه بر سرش آمد.
پس از این موضوع دورانت تحقیقی روی مسئله خودکشی در ایالت متحده انجام داد و متوجه شد که بین سالهای 1905 تا 1930 تعداد 284142 خودکشی در آمریکا روی داده است، با توجه به اهمیت موضوع ویل دورانت تصمیم به خلق اثری جاویدان گرفت که بتواند به سوال معنای زندگانی چیست پاسخ دهد.
ویل دورانت به تعدادی از افراد مشهور و سرشناس زمان خود از جمله : مهاتما گاندی ، جورج برنارد شاو، سینکلر لوئیس، جواهر نعل رهرو و آندره موروئا نامهای فرستاد و از این افراد خواست به این سوال پاسخ بدهند که
سرچشمه الهام و انرژی شما چیست؟ هدف یا انگیزه نیروبخش زحت و تلاش شما چیست؟ از جا تسلی خاطر و شادمانی مییابید دست آخر گنجتان در کجا نهفته است؟
پاسخهای این افراد به سوال ویل دورانت بسیار جالب بود و ویل دورانت تصمصیم به انتشار این نظرات و دیدگاه خود درباره این سوال در کتاب درباره معنی زندگی کرد.این کتاب در ابتدا مورد استقبال فراوان قرار نگرفت تا اینکه در سال 2005 توسط جان لیتل، شخصی که بسیاری از آثار ویل دورانت را ویراستاری و منتشر کرده بود، دوباره منتشر شد.
مسلما دیدگاههای شخصی فردی که هزاران صفحه تاریخ تمدن را تدوین کرده است، درباره معنی زندگی به شدت میتواند جذاب و خواندنی باشد. همچنین پاسخهای خواندنی دیگر اندیشمندان بزرگ آن دوران میتواند به ما در راه رسیدن به پاسخ این سوال که معنای زندگی چیست کمک کند. انیشمندانی نامی در عرصه ادبیات، بازیگری ، هنرپیشگی، علم، مربیان، تدریس، علوم دینی و . .
ویل دورنات برای تکمیل نقطه نظرها، حتی از یک زندانی محکوم به حبس ابد نیز نظرش را درباره معنای زندگی جویا شد که به قول تمامی خوانندگان کتاب این قسمت از کتاب، جذابترین و خواندنی ترین بخش کتاب میباشد.
مطالعه نظرات افرادی که در این زمینه حرفی برای گفتن دارند میتواند برای ساخت انگیزهای پولادین به ما کمک کند. افرادی متشکل از شاعران، فیلسوفان،قدیسان، زندانیان، ورزشکاران، برندگان جایزه نوبل ادبیات، استادان دانشگاه، روانشناسان،مربیان، موسیقی دانان که همه و همه در یک جا جمع شده است و همه درباره موضوعی واحد نظر میدهند.
خوانندهی این کتاب با آموزههای متفاوت از کتابهای روانشناسی کلیشهای رو به رو میشود. این کتاب در عین حال که با بیانی بسیار جدی تدوین شده است پر از شفقت و دلسوزیست. این کتاب به ما نشان میدهد که چگونه انسانهایی همنوع خودمان با فراتر گذاشتن پایشان از محدوه ترسهایشان با حقایق زندگی رو به رو شده اند و راه کمال را در پیش گرفتهاند.
ویل دورانت پس از دریافت نظرات اندیشمندان و صاحبنظرانی که برایشان نامه فرستاده بودند، خودش نیز شروع به پاسخ به سوالتی که پرسیده بود کرد و در نهایت در سال 1932 تدوین کتاب را تمام کرد و آن را با کمک یک موسسه انتنشاراتی کوچک منتشر نمود. از آنجاییکه برای کتاب تبلیغ خاصی صورت نگرفت، این کتاب فقط به میان عده ی کمی راه پیدا کرد تا جاییکه در حال حاضر هیچ نسخهای از متن اصلی کتاب در دسترس نیست. مدتی بعد جان لیتل، ویراستاری که بسیاری از کتاب های ویل دورانت را ویراستاری کرده بود به امید در دسترس قرار دادن کتاب درباره ی معنی زندگی دست نوشتههای ویل دورانت را از نو ویرایش کرد و آن را در دسترس عموم قرار داد.
کتاب درباره معنی زندگی ویل دورانت با مقدمهای دربارهی چگونگی شکل گیری ایده تدوین کتاب توسط ویل دورانت آغاز میشود و سپس با مقدمهای از جان لیتل گردآورنده و ویراستار کتاب ادامه پیدا میکند. سیر کتاب به این شکل است که ویل دورانت پیش از آنکه نامههای اندیشمندان را برایمان آشکار کند مسائل مهمی را که از نظر خود ویل دورانت نقش اساسی در معنای زندگانی انسان ایفا میکنند را برایمان موشکافی میکند. مسائلی مهم مانند دین، علم، تاریخ، آرمانشهر و عقل.
سپس به بررسی پاسخهای متفرکران اهل ادبیات به نامهاش میپردازد، پس از آن دیدگاههای هنرمندان و بازگیران و مربیان را مطرح میکند و به دنباله آن پاسخ مبلغان مذهبی به این سوال را بررسی میکند و ادامه به تشریح پاسخ سه زن به پرسشش درباره معنی زندگی می پردازد.
ویل دورانت در فصل 11 کتاب به تشریح اندیشههای یک زندانی محکوم به حبس ابد میپردازد که این بخش نیر بسیار جذاب و جالب است. و در آخر خود ویل دورانت به نامه خودش پاسخ می دهد و اثری جاویدان را خلق می کند.
ویل دورانت نویسنده وتاریخنگار مشهور در سال 1885 میلادی در ماساچوست دیده به جهان گشود. ویل دورانت بیشتر دانشها را در دانشگاه تجربه کرد . دانشهای مانند زیست شناسی تا آموزش و پرورش، در نهایت با خواندن کتاب اخلاق از اسپینوزا به فلسفه علاقهمند شد و آن را تا دکتری ادامه داد و کتابهای فلسفی زیادی را تالیف نمود. ویل دورانت توانست مفاهیم سخت و بنیادین فلسفی را به زبان ساده بیان کند. وی فلسفه را برای عوام روشن کرد. ویل دورانت بنا بر گفته خویش برای برآورده کردن حس نیاز کنجکاوی خود شروع به مطالعه تاریخ کرد و در همین زمان کتاب تاریخ فلسفه را نوشت. پس از این کتاب ویل دورانت تصمیم به تدوین مهمترین اثر خود یعنی تاریخ تمدن گرفت. ویل دورانت برای تدوین این کتاب به چهار گوشهی دنیا سفر کرد و 50 سال زمان برای این کار صرف کرد تا درنهایت در سال 1975 نگارش کتاب هایش به تمام رسید. ویل دورانت در سال 1981 همزمان با همسرش در یک روز درگذشت و در کنار یکدیگری دفن شدند.
بر گرفته از وب سایت فروش اینترنتی کتاب کتاب وب
درباره این سایت